jueves, mayo 26, 2011

"CARA I CLATELL" [XIII PREMI A LA CREACIÓ ARTÍSTICA "AGUSTÍ DE SEMIR-CONXA MILLÁN" 2011]

Si pincháis sobre la imagen podréis acceder al libro editado con los participantes en el XIII Premi a la Creativitat Artística "Agustí de Semir-Conxa Millán" 2011.



"La Fundació de Salut Mental CPB impulsa, un any més, aquest premi amb la finalitat essencial de promoure i descobrir nous talents del valorat “outsider art”. A més, amb aquest acte l’entitat s’afegeix a totes aquelles veus i accions que lluiten contra l’estigma i fan avançar la sensibilitat social cap a un millor coneixement i comprensió de la problemàtica de la salut mental, l’abandonament de certes conviccions, prejudicis i falsos temors, i la promoció d’actituds solidàries d’acceptació i integració de la diversitat.

L’edició del premi d’enguany té com a títol “CARA I CLATELL” i va adreçat a residents a Catalunya que siguin usuaris dels serveis de salut mental. Els participants han fet un retrat de la cara i el clatell de la persona o professional de la Salut Mental (metge/sa, piscòleg/a, treballadors socials, o d’altre) que per als participants hagin tingut un paper especialment rellevant en el seu procés de tractament i recuperació. La tècnica emprada ha estat escollida per cada artista, sent a llapis, bolígraf, tinta, gouche, aquarel·la, fotomuntatge, mixta, etc.

El títol “CARA I CLATELL” té una doble lectura. D’una banda, la pròpiament artística on el personatge queda plasmat des de dues visions contraposades, pel davant i pel darrere. D’altre banda “cara i clatell”, concepte equiparable al de “cara i creu”, ens remet també a dos aspectes d’una mateixa realitat; la relació assistencial: el metge i el pacient, el tractant i el tractat, el que demana i el que ha de donar.

Les obres presentades es recullen en el llibre
CARA I CLATELL”, dissenyat per America Sanchez. Entre els membres del jurat es compta amb personalitats i professionals de gran prestigi, com el director de cinema Bigas Luna, o Fernando Amat entre d’altres".

Un saludo cordial.

No hay comentarios: