jueves, mayo 15, 2008

EXPOSICIÓN "TINTÍN EN EL MÓN D'HERGÉ" EN VALENCIA

Ayer se inauguró en el Octubre Centre de Cultura Contemporània de Valencia (C/ Sant Ferran, 12) la exposición de Tintín en el món d'Hergé, de la Colección Jordi Tardà, que estará abierta hasta el 27 de julio de 2008.

"L'exposició més completa sobre l'heroi de tots els temps: primeres edicions, dibuixos preliminars, esboços per a àlbums inèdits, maquetes de Moulinsart i del vaixell d'"El Secret de l'Unicorn", el llibre dedicat a Tintin pels astronautes de l'Apollo XI, objectes publicitaris, postals, l'autèntic fetitxe Arumbaia... més exemplars de tots els títols de Tintín i de la resta de personatges d'Hergé, els llibres que utilitzà per inspirar-se i documentar-se, treballs privats... i també nombrós material --inèdit en tot el món-- que es presenta per primera vegada a València.

Tintín en el món d'Hergé” és una exposició organitzada conjuntament per l'Octubre CCC i la Fundació Caixa Girona que recull dibuixos, fotografies, llibres i altres originals al voltant del món del gran il·lustrador belga i de la seua creació més coneguda, Tintin, un dels personatges més universals de la història del còmic. Les creacions d’Hergé respiren dos elements bàsics per entendre l’art contemporani: el seu sentit transversal i la universalitat de la comunicació, el fet que els lectors de qualsevol lloc del món es puguen identificar amb els seus personatges, amb una trama on tan important és el que es diu com els suggeriments ocults. Tintin humanista, científic, polític, escriptor, artista, aventurer, navegant… Hi ha un Tintin per a cada lector i tots es troben en aquesta exposició, bastida a partir d’elements absolutament originals de la col·lecció de Jordi Tardà.

Entrada lliure. Fins el 27 de juliol"

Y también podemos ver en el periódico El Mundo una magnífica sesión fotográfica a cargo de José Cuellar sobre esta exposición. Pinchad en el siguiente enlace:


Un saludo cordial.

2 comentarios:

Jolan dijo...

Una exposición recomendable, que pude disfrutar cuando estuvo en Madrid:

http://adalides.blogspot.com/2008/02/tintn-en-el-mundo-de-herg.html

EduXavi dijo...

Gracias Jolan por tu comentario y recomendación. A ver si puedo hacer una escapadita a Valencia para verla porque, la verdad, le tengo ganas.