jueves, noviembre 15, 2012

HOY INAUGURACIÓN DE LA EXPOSICIÓN "LES AVENTURES DE TINTIN * MAKING-OF (COM ES FA UN ÀLBUM DE TINTÍN)" EN VALENCIA

Hoy jueves 15 de noviembre (y hasta el 6 de enero de 2013), a las 19:30, se inaugurará la exposición de "Les Aventures de Tintín * Making-Of (Com es fa un àlbum de Tintín)" en l'Octubre Centre de Cultura Contemporania (C/ Sant Ferran, 12) de Valencia.

 

"Tintín neix fa més de vuitanta anys, el dia 10 de gener de l´any 1929, en el setmanari belga Le Petit Vingtième, i ho fa de la mà de Georges Remi, més conegut com Hergé.

En aquesta exposició es pot veure el procés creatiu de les aventures de Tintín. Des del seu precedent, Totor, l´any 1926, fins a Tintín i els Pícaros, de l´any 1976.

Tintín Making-Of es presenta d´una forma didàctica, tal i com volia el mestre Hergé. Així, en l’exposició es pot veure el procés de creació de la portada d´un àlbum, en aquest cas El Museu Imaginari de Tintín (vuit quadres). També el d'una planxa o pàgina, concretament la número 27 de L´afer Tornasol, (quatre quadres), i, per fi, la manera com neix un llibre de Tintín complet, en aquest cas Vol 714 a Sidney (tretze quadres).

Com a complement, es mostra també una col·lecció de trenta-tres quadres més, amb esbossos preparatoris a llapis i dibuixos a tinta xinesa, planxes amb textos, d´altres sense i fins i tot sorprenents dibuixos addicionals, dedicatòries i instruccions fetes de la mà del propi Hergé. Destaca també dins d’aquesta mostra, el lletratge del títol El cetro de Ottokar i el de "Las aventuras de Tintín" en castellà, els únics lletratges que Hergé va fer exclusivament per l'estat espanyol.

I finalment es mostra també el retrat que Andy Warhol va fer d´Hergé, de qui va dir: “Hergé ha tingut en la meva obra la mateixa influència que Disney. Per a mi, és més que un dibuixant de còmics. El seu treball conté una dimensió política i satírica”.

Queda dit.
Que ho gaudeixin!. 

Jordi Tardà".

(Fuente: Gotham News)

Un saludo cordial.

No hay comentarios: